LugerForum Discussion Forums my profile | register | faq | search
upload photo | donate | calendar

Go Back   LugerForum Discussion Forums > Announcements & Help > Site Technical Help or Site Feedback

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Unread 03-12-2019, 04:09 PM   #1
rhuff
Patron
LugerForum
Patron
 
rhuff's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Az.
Posts: 2,248
Thanks: 2,631
Thanked 937 Times in 690 Posts
Default A small problem with current/old posts

Perhaps it is my computer, but I am finding new threads/posts with no "red box" on the left side of the page. Also, finding 2-3 day old posts with a "red box" on the left side of the page.

In other words, I can't glance at a page and see whether there are new threads, or posts like I was able to do before the recent upgrade. I have to look for the dates of the thread. Is this the new format? Just wondering.


Thanx
__________________
Need DWM breechblock #21
rhuff is offline   Reply With Quote
The following 2 members says Thank You to rhuff for your post:
Unread 03-12-2019, 07:09 PM   #2
Edward Tinker
Super Moderator
Eternal Lifer
LugerForum
Patron
 
Edward Tinker's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: North of Spokane, WA
Posts: 15,834
Thanks: 1,896
Thanked 4,394 Times in 2,030 Posts
Default

I do not remember seeing the red dots.

However, I always, always click on Quick Links >>> Todays Threads
Edward Tinker is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 09:10 AM   #3
DonVoigt
Patron
LugerForum
Patron
 
DonVoigt's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: near Charlotte NC
Posts: 4,653
Thanks: 1,413
Thanked 4,271 Times in 2,013 Posts
Default

The box at the left of the forum title will be red if there are new posts.
I still get the red box on my computer.
So either there are no new threads for you, or you have a "special" personal problem.
__________________
03man(Don Voigt); Luger student and collector.
Looking for DWM side plate: 69 ; Dreyse 1907 pistol K.S. Gendarmerie
DonVoigt is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 09:34 AM   #4
Mac Cat
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
Mac Cat's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Austin, Texas
Posts: 557
Thanks: 1,722
Thanked 387 Times in 217 Posts
Default

In the default view of the Message Board,
there are check boxes along each major topic.
The box is red if there is someone viewing or un-read posts.

You can double click on the red box and it will clear.

I think the idea was to quickly show you where there was new activity.

It works for me and if you view the forum a lot, you might not see the red boxes very often.

(you may need to clear your browser cache locally or use a different browser)
Mac Cat is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 10:20 AM   #5
John Sabato
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
John Sabato's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Capital of the Free World
Posts: 10,150
Thanks: 3,003
Thanked 2,302 Times in 1,095 Posts
Default

You may have also inadvertently logged out. If you look at the top right corner of the webpage, if there is a place to log in instead of you name, you have to log back in to see the "red" dots that indicate new posts. Make sure you click the box that says "keep me logged in"
__________________
regards, -John S

"...We hold these truths to be self-evident that ALL men are created EQUAL and are endowed by their Creator with certain UNALIENABLE rights, and among these are life, LIBERTY, and the pursuit of happiness..."
John Sabato is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 04:20 PM   #6
rhuff
Patron
LugerForum
Patron
 
rhuff's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Az.
Posts: 2,248
Thanks: 2,631
Thanked 937 Times in 690 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Sabato View Post
You may have also inadvertently logged out. If you look at the top right corner of the webpage, if there is a place to log in instead of you name, you have to log back in to see the "red" dots that indicate new posts. Make sure you click the box that says "keep me logged in"

Thanx John, but I usually stay logged in. Sometimes I will get a red dot/box when there is a new/unread response to be read(normal/correct), but sometimes I get a red dot/box when there is a 2-3 day old thread with no new responses.......also, I see a new thread/response, and there is no red box/dot. It is very inconsistent since the upgrade.


This is quite different than the way it has been for me/my computer on this forum. I was just wondering if it is only me.
__________________
Need DWM breechblock #21
rhuff is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 04:56 PM   #7
sheepherder
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
sheepherder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: ...on the 'ol Erie Canal...
Posts: 8,167
Thanks: 1,377
Thanked 4,377 Times in 2,313 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rhuff View Post
I was just wondering if it is only me.
No. Threads I have read keep showing up with the red mark, even though I have read them. The red mark used to disappear after reading.
__________________
I like my coffee the
way I like my women...
...Cold and bitter...
sheepherder is offline   Reply With Quote
The following member says Thank You to sheepherder for your post:
Unread 03-13-2019, 11:36 AM   #8
Edward Tinker
Super Moderator
Eternal Lifer
LugerForum
Patron
 
Edward Tinker's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: North of Spokane, WA
Posts: 15,834
Thanks: 1,896
Thanked 4,394 Times in 2,030 Posts
Default

What view do you guys use? I do NOT see any red dots....

It goes from read or unread - i.e. highlighted or unhighlighted

THIS is what I see - it is RED if not viewed, but its also very obviously highlighted (darker font) before being read.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	22
Size:	81.6 KB
ID:	76086  

Edward Tinker is offline   Reply With Quote
Unread 03-13-2019, 02:28 PM   #9
sheepherder
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
sheepherder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: ...on the 'ol Erie Canal...
Posts: 8,167
Thanks: 1,377
Thanked 4,377 Times in 2,313 Posts
Default

Is the software upgrade still being tinkered [sorry for the pun] with???

I just tried to quote a members post in a post of my own and the quote did not appear...I tried several times, and I did successfully quote another member in the same post and that quote did appear...

... ...

Edit: It concerns any of G.T.'s posts...I can't quote any of them, even going back a week or two...
__________________
I like my coffee the
way I like my women...
...Cold and bitter...
sheepherder is offline   Reply With Quote
Unread 03-14-2019, 03:15 PM   #10
John Sabato
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
John Sabato's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Capital of the Free World
Posts: 10,150
Thanks: 3,003
Thanked 2,302 Times in 1,095 Posts
Default

Perhaps you should try clearing all your cookies and then logging back in. See what affect that has...
__________________
regards, -John S

"...We hold these truths to be self-evident that ALL men are created EQUAL and are endowed by their Creator with certain UNALIENABLE rights, and among these are life, LIBERTY, and the pursuit of happiness..."
John Sabato is offline   Reply With Quote
Unread 03-14-2019, 07:15 PM   #11
rhuff
Patron
LugerForum
Patron
 
rhuff's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Az.
Posts: 2,248
Thanks: 2,631
Thanked 937 Times in 690 Posts
Default

John,

I clear all of my cookies everyday when I log in. I have logged out of this forum, and then logged back in with no change. It is a mystery!!
__________________
Need DWM breechblock #21
rhuff is offline   Reply With Quote
Unread 03-14-2019, 08:56 PM   #12
DonVoigt
Patron
LugerForum
Patron
 
DonVoigt's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: near Charlotte NC
Posts: 4,653
Thanks: 1,413
Thanked 4,271 Times in 2,013 Posts
Default

My "red boxes" continue to work as they always have- another mystery of computers!
__________________
03man(Don Voigt); Luger student and collector.
Looking for DWM side plate: 69 ; Dreyse 1907 pistol K.S. Gendarmerie
DonVoigt is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 11:35 AM   #13
sheepherder
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
sheepherder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: ...on the 'ol Erie Canal...
Posts: 8,167
Thanks: 1,377
Thanked 4,377 Times in 2,313 Posts
Default

I hadn't noticed until a few days ago, but my 'stored messages' which numbered a couple hundred, have been reduced to twenty-two. One page worth.

I'm guessing the recent upgrade affected the message functions as well as the other disruptions.

I've also noticed that read posts are no longer flagged as read unless I leave the forum. Until then, they are still red-flagged as 'new post' even if I have read them.
__________________
I like my coffee the
way I like my women...
...Cold and bitter...
sheepherder is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 03:26 PM   #14
rhuff
Patron
LugerForum
Patron
 
rhuff's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Az.
Posts: 2,248
Thanks: 2,631
Thanked 937 Times in 690 Posts
Default

My "problem/situation" on read and not read post(red box) has not changed since the upgrade. I thought that it had cleared up/corrected itself, but it has not. I conversed with John D. and he was trying to find the problem, but apparently, he didn't find it. Perhaps it is just my computer, and it is something that I will just have to live with.......so be it!!
__________________
Need DWM breechblock #21
rhuff is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 07:31 PM   #15
sheepherder
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
sheepherder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: ...on the 'ol Erie Canal...
Posts: 8,167
Thanks: 1,377
Thanked 4,377 Times in 2,313 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rhuff View Post
My "problem/situation" on read and not read post(red box) has not changed since the upgrade.
That is what I referred to as 'red flagged'. They remain red even when they've been read and I've left them to go to another thread, or even another forum.
__________________
I like my coffee the
way I like my women...
...Cold and bitter...
sheepherder is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 09:02 PM   #16
mrerick
Super Moderator - Patron
LugerForum
Life Patron
 
mrerick's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Eastern North Carolina, USA
Posts: 3,851
Thanks: 1,347
Thanked 2,988 Times in 1,464 Posts
Default

Do you navigate back to the list of items with the browser's "back" control (often a left pointing arrow) or with the forum software's "New Posts" navigation.

The "Back" will probably return to the prior list view without any updates by presenting the page from your browser's cache copy of the prior page. "F5" often will refresh the list from the server.

Marc
__________________
Igitur si vis pacem, para bellum -
- Therefore if you want peace, prepare for war.
mrerick is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 09:37 PM   #17
Vlim
Moderator
Lifetime
LugerForum Patron
 
Vlim's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Europe
Posts: 4,956
Thanks: 982
Thanked 3,595 Times in 1,114 Posts
Default

Red dots.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_20190418-023637_Chrome.jpg
Views:	24
Size:	131.8 KB
ID:	76524  

Vlim is offline   Reply With Quote
The following member says Thank You to Vlim for your post:
Unread 04-17-2019, 09:47 PM   #18
Edward Tinker
Super Moderator
Eternal Lifer
LugerForum
Patron
 
Edward Tinker's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: North of Spokane, WA
Posts: 15,834
Thanks: 1,896
Thanked 4,394 Times in 2,030 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Vlim View Post
Red dots.
oh, okay - this doesn't show you new forum posts, but that someone has posted new in THAT forum. The difference is, that 6 people may have posted in the holster sub-forum and only one in military ...
Edward Tinker is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 10:10 PM   #19
sheepherder
Lifer
Lifetime Forum
Patron
 
sheepherder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: ...on the 'ol Erie Canal...
Posts: 8,167
Thanks: 1,377
Thanked 4,377 Times in 2,313 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mrerick View Post
Do you navigate back to the list of items with the browser's "back" control...
Only when I see (from the main forum page - NOT the main site page) that there are, say, three new thread posts in the entire forum. Then I'll read one, hit back, and read a second, then back, then the last. Otherwise, I start each viewing session from the main forum page ( http://forum.lugerforum.com/index.php ) which should only show me new posts since I last viewed the forum. But it shows threads/posts I read earlier, and subsequently left lugerforum for another site - eBay, GB, Still's forum, etc.

I suspect others have the same occurrence but it's such a small price to pay for the privilege of participating in the LugerForum that they don't bother mentioning it.

Edit: Tried the F5 refresh - it didn't work.
__________________
I like my coffee the
way I like my women...
...Cold and bitter...
sheepherder is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2020, 11:26 AM   #20
Fla.Mallard
User
 
Fla.Mallard's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 99
Thanks: 244
Thanked 95 Times in 37 Posts
Default

I expected the red dots to go away after I read the posts therein .. NOPE, red dots stay unless I go to "mark this forum read" and click on that.
Fla.Mallard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2023, Lugerforum.com